Zdravé a výživné hranolky, je to vôbec možné? Presvedč sa receptom na zelerové hranolky!

 Ak patríš k milovníkom hranolčekov, ale kvôli tomu, že si sa rozhodla ísť cestou zdravého životného štýlu si sa ich musela vzdať, mám pre teba skvelú alternatívu. Tieto zelerové hranolky sú naozaj výborné! Nie sú nasiaknuté prepáleným olejom, naopak sú pokvapkané kvalitným olivovým olejom, ktorý dodá zelerovej pochúťke s morskou soľou fajný „šmrnc“ a ty sa jednoducho do nich potom zamiluješ 🙂 .

Počet kusov: 1 menší plech (cca pre 2 osoby)

Doba prípravy: 10 min. príprava + 35 min. pečenie

Čo budeme potrebovať?

  • 1 menší zeler
  • čierne korenie
  • morskú soľ
  • kvalitný olivový olej
  • 1 mozzarelu
  • 1 grécky jogurt
  • šťavu z ½ citróna

Ako budeme postupovať?

  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Plech vystelieme papierom na pečenie.
  2. Zeler očistíme, opláchneme a nakrájame na malé pásiky.
  3. Zelerové hranolčeky osolíme, okoreníme, pokvapkávame olivovým olejom a umiestnime na plech.
  4. Necháme piecť do zmäknutia cca 30-35 minút.
  5. Medzitým ako sa nám pečú hranolčeky si môžeme pripraviť domáci dresing. Grécky jogurt, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie zmiešame. Odporúčam pridať aj čerstvé listy mäty priepornej – zvýrazni chuť.
  6. Na záver už len nakrájame mozarellu a všetko krásne naservírujeme.

zelerove hranolky

zelerove hranolky

Môžeš mať zo seba radosť, lebo si vďaka takémuto rýchlemu a jednoduchému pokrmu prijala do tela množstvo vitamínov a minerálov, ktoré tvoje telo potrebuje na správne fungovanie počas celého dňa. 🙂

CATEGORY: Bezmäsité jedlá, Recepty, Snacky

Alžbeta Jánošíková

Jedlá po tréningu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *