Výživná polievka na jeseň? Uvarte si jemný hráškový krém s cícerom!

Hľadáš výdatnú polievku, ktorá obsahuje samé zdraviu prospešné živiny? V tom prípade ti vrele odporúčam moju nenáročnú a veľmi jednoduchú polievku na prípravu. Jemný hráškový krém s cícerom je nie len zdravý, ale i moc chutný! Miesto opraženého chlebíka alebo bagetky som  zvolila uvarený cícer, ktorý ma báječnú orieškovú chuť. Jednoznačne stojí za uvarenie 😉 .

Čas: 30 minút

Počet porcii: 4 až 6

Čo budeme potrebovať?

  • 500 ml zeleninového vývaru alebo vriacej vody
  • 1 cibuľu
  • 1 pór (iba bielu časť)
  • 500 g mrazeného zeleného hrachu
  • 200 ml mlieka
  • 100 ml smotany na varenie
  • 1 lyžičku masla
  • himalájsku soľ
  • mletý muškátový oriešok – na špičku noža
  • čerstvo namleté čierne korenie
  • 150 g vopred uvareného cíceru

Ako budeme postupovať?

Najprv opražíme na masle najemno nakrájanú cibuľu s bielou časťou nakrájaného póru. Pridáme hrach, premiešame, osolíme, okoreníme a zalejeme zeleninovým vývarom. Privedieme k varu. Ak bude hrášok mäkký, odstavíme polievku z plameňa a pridáme do nej mlieko a smotanu a všetko spoločne rozmixujeme v mixéri. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Na záver už len pridáme vopred uvarený cícer a hotový jemný hráškový krém môžeme podávať.

Tip: Po polievke nasleduje hlavný chod. Ponúkam ti skvelý recept na chutné a karbonátky zo sladkých zemiakov a lososa. Vrele odporúčam, u nás doma sme sa do nich zamilovali 🙂 .

 Uvarte si jemný hráškový krém s cícerom fit way

fit way jemný hráškový krém s cícerom

Prajem ti dobrú chuť!

Ďalšie inšpirácie na chutné a zdravé polievky nájdeš i v mojej knihe Tvoja kniha do kabelkyOd sladkých či slaných raňajok sa prevaríš a prepečieš cez mäsité i nemäsité jedlá a zakončíš to fantastickými bezlepkovými maškrtami. Čo ty na to, ideš do toho? 🙂

 

CATEGORY: Bezmäsité jedlá, Polievky, Recepty

Alžbeta Jánošíková

Ďalšie tipy na zdravé recepty:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook