Vláčne makové rezy bez lepku s čokoládovou polevou.

Spojenie nastrúhaných jalčok, mletého maku a voňavej škorice je jednoducho na neodolanie. Pripravila som pre teba nenáročný recept na vláčne makové rezy bez lepku s čokoládovou polevou. Táto sladká maškrta chutí najviac po dobre vykonanej šichte v robote alebo po ukončení skúškového obdobia na vysokej. Ale dopriať si ju môžeš aj na raňajky alebo na desiatu. Vhodné i ako zákusok pre deti.

Čas: 45 minút

Porcie: cca 24 ks ( forma 20×30 cm ) 

Čo budeme potrebovať na makové rezy bez lepku?

  • 2 vajcia z voľného chovu
  • 90 g trstinového cukru namletého najemno
  • 80 ml oleja
  • 150 g mletého maku bez cukru
  • 250 g jogurtu gréckeho typu
  • 1 a ½ lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • 100 g bezlepkovej múky
  • 30 g mletých mandlí
  • 3 celé jablká, očistené a nastrúhané nahrubo
  • 100 g horkej čokolády

Ako budeme postupovať?

Pripravíme si formu 20 x 30 cm. Vymastíme ju maslom a vysypeme múkou. Rúru vyhrejeme na 170 stupňov.Vyšľaháme vajcia s cukrom dopenista. Prišľaháme olej a jogurt. Zmiešame mletý mak, sódu bikarbónu, škoricu, múku, mleté mandle. Túto suchú zmes primiešame k mokrej. Nakoniec pridáme nastrúhané jablká (z ktorých sme predtým jemne vytlačili šťavu). Cesto nalejeme do formy a dáme piecť na cca 30-35 minút. Makové rezy bez lepku necháme vychladnúť. Medzitým si roztopíme horkú čokoládu vo vodnom kúpeli, ktorou potom polejeme rezy. Polevu necháme stuhnúť a môžeme podávať.

Vláčne makové rezy bez lepku s čokoládovou polevou.

Vláčne makové rezy bez lepku s čokoládovou polevou.

Vláčne makové rezy bez lepku s čokoládovou polevou.

Prajem ti sladké a ničím nerušené maškrtenie!

Ďalšie chutné recepty nielen na zdravé dezerty a bezlepkové koláče nájdeš v knihe Tvoja kniha do kabelky. 

CATEGORY: Fitnes dezerty, Recepty

Alžbeta Jánošíková

Zdravé dezerty, do ktorých sa zamiluješ!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook