Vegan obed: Cícerové quinotto s listami špenátu a hubami.

Výživný obed, ktorý máš hotový raz-dva. Vhodný pre bezlepkáčov, veganov, športovcov i pre gazdiné, ktoré nemajú  moc chuť stáť dlho pri hrncoch. Tento recept na quinotto je naozaj jednoduchý. Zvládne ho každá začínajúca kuchárka či kuchár. Obsahuje vyvážený podiel bielkovín, vitamínov a ďalších dôležitých živín, ktoré naše telo potrebuje na každý deň. Poď si s mojim receptom dopriať zdravie na tanieri :-).

Čas: 25 minút

Porcie: 2

Čo budeme potrebovať na quinotto?

  • 100 g surovej quinoe
  • 220 – 250 ml vody
  • 2 hrste uvareného cíceru
  • 2 hrste čerstvých špenátových listov
  • 1 hrsť mrazených alebo čerstvých hríbov (nakrájaných)
  • 50 g parmezánu
  • soľ
  • čierne korenie
  • kurkumu
  • kari korenie

Ako budeme postupovať?

Quinou sparíme cca pol litrom vriacej vody, dáme do hrnca a zalejeme cca 220 – 250 ml vody. Varíme na strednom plameni cca 10 minút, potom pridáme uvarený cícer, nakrájané huby, okoreníme, osolíme. Na záver primiešame nastrúhaný parmezán (krásne sa to spojí dokopy). Keď už bude quinotto mäkké a vyparí sa voda, odstavíme z plameňa. Do hmoty pridáme vodou opláchnuté špenátové listy (tie sa horúcou teplotou „scvrknú“) , premiešame a môžeme podávať. Odporúčam ešte ozdobiť hoblinami strúhaného parmezánu.

Cícerové quinotto s listami špenátu a hubami

Cícerové quinotto s listami špenátu a hubami

Želám ti dobrú chuť!

Hľadáš sladkú maškrtu ku kávičke? Skús napríklad tieto bezlepkové recepty:

mangové smoothie hotové raz-dva

fantastický čokoládový puding z avokáda

výživné pšenové guličky do práce/do školy

CATEGORY: Bezmäsité jedlá, Jedlá po tréningu, Recepty

Alžbeta Jánošíková

Chutné recepty, do ktorých sa zamiluješ!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook