Tip na veľkonočný recept: Špenátové palacinky s tuniakovo-tvarohovou plnkou

Hľadáš nenáročný, zdravý a chutný recept, ktorý zasýti všetkých členov tvojej rodiny? Rozhodne vyskúšaj na Veľkú noc pripraviť aj tieto špenátové palacinky s tuniakovo-tvarohovou plnkou. Cesto je nadýchané, plnka osviežujúca a plná bielkovín. Ešte keď si spomenieš na všetky vitamíny a minerály, ktoré obsahuje špenát, je to jedna „zdravá báseň“. Neváhaj a poď sa pustiť do prípravy!

Čo budeme potrebovať?

Na špenátové palacinky:

  • 2 vajcia z voľného chovu
  • 250 ml mlieka
  • 150 g bezlepkovej múky značky Promix Uni alebo hladkej špaldovej múky
  • 1 lyžičku prášku do pečiva bez fosfátov
  • 1 hrsť čerstvých špenátových listov
  • soľ
  • kvalitné maslo alebo olej

Na tuniakovo-tvarohovú plnku:

  • 1 tuniak z konzervy
  • 100 g mäkkého tvarohu
  • 50 g bieleho jogurt
  • 2 lyžice horčice
  • 1 lyžičku citrónovej šťavy
  • čierne korenie
  • soľ

 

Ako budeme postupovať?

Špenátové palacinky:

  • V mise rozšľaháme vajcia so soľou a mliekom.
  • Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a metličkou vymiešame do konzistencie palacinkového cesta.
  • Na záver do palacinkového cesta pridáme nasekané špenátové listy a poriadne premiešame.
  • Na panvici necháme roztopiť maslo alebo olej a môžeme naliať jednu žufanku cesta.
  • Špenátové palacinky opekáme z každej strany cca 2 – 3 minútky. Odporúčam piecť na najnižšom ohni, viac sa prepečú a zároveň sa nespália.
  • Vyjde nám približne 5 – 6 stredne veľkých palaciniek, ktoré si budeme môcť naplniť tuniakovo-tvarohovou plnkou.

Tuniakovo-tvarohová plnka:

  • Plnku si pripravíme veľmi jednoducho. Stačí len zmiešať všetky ingrediencie a poriadne ich premiešať.
  • Odporúčam dochutiť podľa vlastnej fantázie. Mne sa najviac osvedčila kombinácia citrónová šťava, soľ a čierne korenie.
  • Hotové palacinky si potrieme plnkou a potom ich zrolujeme.
  • Môžeme podávať ozdobené špenátovými listami.

Tip: Ak nemáme k dispozícií špenátové listy, môžeme použiť aj nasekanú pažítku s lahôdkovou cibuľkou.

 

Prajem ti dobrú chuť a krásne prežitie veľkonočných sviatkov v kruhu tvojich najbližších.

 

CATEGORY: Jedlá po tréningu, Recepty

Alžbeta Jánošíková

Ďalšie tipy na zdravé recepty:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *