Tip na nenáročný a zdravý obed: Bezlepkové špagety s kuracími kúskami a špenátom

Nenáročný recept, ktorým nikdy nič nepokazíš. Za pár minút zaženieš svoj hlad, doplníš energiu a uspokojíš svoje chuťové poháriky. Nezabudni ani na špenátové listy či olivy, ktoré ti dodajú množstvo vitamínov a minerálov. Ideš do toho? Špagety s kuracím mäsom zvládneš raz dva 🙂 .

Počet porcii: 2

Doba prípravy: 30 min.

Čo budeme potrebovať?

  • ½ balíčka semolinových špagiet
  • 2 kuracie prsia
  • 2 hrste čerstvých špenátových listov
  • 1 hrsť cherry paradajok
  • ½ hrste čiernych olív
  • štipku soli
  • čierne korenie
  • kvalitný olivový olej
  • 2 lyžice kvalitného masla

Ako budeme postupovať?

  1. Cestoviny pripravíme tradične.  Vriacou vodou ich zalejeme a necháme variť približne 20 minút za občasného premiešania. Odporúčam vodu osoliť.
  2. Kuracie mäso opláchneme, očistíme, zatiaľ nekrájame. Necháme ho uvariť nad parou. Varíme cca 20 minút.
  3. Pred koncom osolíme a okoreníme, potom mäso nakrájame na malé plátky.
  4. Medzitým ako sa nám robia cestoviny a mäso si môžeme pripraviť ďalšie ingrediencie do cestovín. Maslo necháme roztopiť na panvici.
  5. Pridám špenátové listy a na miernom plameni restujeme. Nezabúdajte špenát drevenou vareškou občas premiešať.
  6. Keď bude špenát takmer hotový, pridáme doň nakrájané paradajky a olivy.
  7. Na záver môžeme pokvapkať olivovým olejom.
  8. Cestoviny by mali byť už hotové. Precedíme ich cez sitko, opláchneme vodou a zmiešame spolu so špenátovou zmesou.
  9. Takto pripravené cestoviny naservírujeme na tanier. Kuracie kúsky môžeme umiestniť do misky.

špagety

špagety

TIP:

Špenátové listy s olivami môžeš obmieňať za iný druh zeleniny. Takisto ti odporúčam špagety pripraviť aj s rybkou či hovädzím mäsom.

Prajem ti dobrú chuť!

CATEGORY: Jedlá po tréningu, Mäsité jedlá, Recepty

Alžbeta Jánošíková

Tipy na chutný obed

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook