Tip na ľahký obed: Krémová šampiňónová polievka so syrom čedar

Ak si milovníčka polievok, tak si potom na správnom mieste! Táto krémová šampiňónová polievka ťa príjemne zahreje a dodá kopec energie a vitamínov, ktoré tvoje telo určite ocení. Príprava je rýchla a jednoduchá. Ani sa nenazdáš a približne za 20 minút máš polievku hotovú. A jej „krémový efekt“ ..uhm ten je naozaj úžasný! Prajem ti príjemné varenie 🙂 .

Čo budeme potrebovať na 6 porcií?

  • 20 g mrazených hríbov
  • 1 kg čerstvých šampiňónov
  • 1 cibuľu
  • 1 hrsť vňate zo zeleru
  • 50 g hladkej špaldovej múky (ak si celiatik, použi bezlepkovú múku značky Promix Uni)
  • 50 g čedaru
  • 3 lyžice 33% smotany
  • 1,5 l kuracieho vývaru
  • olivový olej
  • 1 lyžicu kvalitného masla

Ako budeme postupovať? 

1. Cibuľu olúpeme, vňať zo zeleru a šampiňóny očistíme a potom všetko nahrubo nakrájame.

2. Do veľkého hrnca nalejme dostatočné množstvo olivového oleja a pridáme pripravenú zeleninu spolu s mrazenými hríbmi a pomaly opekáme na stredne veľkom plameni.

3. Potom pridáme múku spolu s lyžicou masla a poriadne premiešame a nalejeme cca 1,5 litra vývaru. Necháme variť cca 20 minút.

4. Uvarenú polievku vymixujeme ručným mixérom dohladka.

5. Na záver pridáme ešte nastrúhaný čedar, čierne korenie, soľ a premiešame.

Dúfam, že ti táto krémová šampiňónová polievka dodá kopec energie na celé dopoludnie a ty sa budeš cítiť úžasné 🙂 . Prajem ti dobrú chuť!

 

 

A čo na hlavný chod? Inšpiruj sa týmito zdravými receptami!

Čo urobiť z cukety? Priprav si mega dobrý bezlepkový burger!

Tip na nenáročný a zdravý obed: Bezlepkové špagety s kuracími kúskami a špenátom

Recept na výborné guakamole s mexickým mäsom (vhodné aj po tréningu)

CATEGORY: Polievky, Recepty

Alžbeta Jánošíková

Ľahké a svieže fit dezerty

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *