Senzačný makový koláč s marhuľami bez lepku. Úplne jednoduchý na prípravu!

Skvelá sladká maškrta na leto, čo povieš? 🙂 Kombinácia šťavnatých marhúľ a makového cesta sa krásne snúbi dokopy. Navyše je tento makový koláč úplne jednoduchý na prípravu. Takže sa nemusíš báť žiadnych „krkolomných“ postupov. Mimochodom, recept je odskúšaný aj v bezlepkovej verzií. Zaručujem, že dobrý výsledok dosiahnu aj celiatici. Tak poďme sa pustiť do toho!

5 dôvodov, prečo zaradiť mak do svojho jedálnička:

  • obrovský zdroj bielkovín
  • zlepšuje pamäť
  • znižuje krvný tlak
  • upokojuje nervovú sústavu
  • uvoľňuje svalové kŕče

Čo budeme potrebovať?

  • 200 g mletého maku
  • 400 g bezlepkovej múky značky Promix Uni
  • 180 g trstinového cukru
  • 100 ml oleja
  • 200 ml mlieka
  • 1/2 balíka kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 2 vajcia z voľného chovu
  • 2 hrste čerstvých marhúľ

Ako budeme postupovať?

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista.
  2. Za stáleho miešania striedavo pridávame mlieko a olej.
  3. Postupne primiešavame aj mak.
  4. Nakoniec pridáme aj múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
  5. Cesto vylejeme na vymazaný a vysypaný plech.
  6. Poukladáme naň na štvrtiny nakrájané čerstvé marhule.
  7. Necháme piecť vo vyhriatej teplovzdušnej rúre na 165 stupňov po dobu 20 až 25 minút.
  8. Po upečení necháme koláč trošku vychladnúť a môžeme sa pustiť do papania 🙂 .

Tip: Ak nemáš k dispozícií čerstvé marhule, výborne sa do koláča hodia aj blumy alebo slivky. Vrele odporúčam vyskúšať.

Prajem ti dobrú chuť a krásne vychutnávanie 🙂 !

CATEGORY: Fitnes dezerty, Recepty

Alžbeta Jánošíková

Ďalšie tipy na zdravé recepty:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook