Recept na lievance z ovsených vločiek pre každú fitness žienku!

Ako pravá „fitness gazdinká“ určite nakupuješ kvalitné ovsené vločky vo veľkom. Ja som na tom úplne rovnako, a preto som pre teba pripravila senzačný recept, ktorý máš hotový raz – dva. Tieto lievance z ovsených vločiek sú vhodné aj pre celiatikov, ak použiješ namiesto klasických vločiek tie bezlepkové. Poďme sa teda pustiť do prípravy a vyčarovať si tak nádherné a chutné ráno 🙂 .

Počet kusov: cca 10

Doba prípravy: 25 min.

Čo budeme potrebovať?

  • ½ hrnčeka ovsených vločiek (ak si celiatik, použi bezlepkové)
  • 1 vajce z voľného chovu
  • 1 popučený banán
  • ½ hrnčeka mlieka
  • 30 g kvalitnej horkej čokolády min.70% (voliteľné)
  • 1 lyžičku prášku do pečiva bez fosfátov
  • kvalitné maslo alebo kokosový olej (na opekanie)

Ako budeme postupovať?

  1. V mise zmiešame najprv ovsené vločky s práškom do pečiva.
  2. Potom pridáme popučený banán, vajíčko a nakrájanú čokoládu.
  3. Poriadne premiešame, aby vznikla homogénne cesto.
  4. Prilejeme mlieko, aby zmes bola primerane hustá.
  5. Na panvicu pridáme lyžičku kvalitného masla alebo oleja a necháme na miernom plameni trošku rozpáliť.
  6. Teraz ideme tvoriť lievance. Pomocou lyžice vytvarujeme lievance, ktorý pozostáva z dvoch lyžíc cesta (1 lievance = 2 lyžice cesta).
  7. Z každej strany opekáme cca 1 minútku.
  8. Hotové lievance odporúčam podávať s lyžicou gréckeho jogurtu, nasekanými orechmi a poliate medom Manuka.

lievance z ovsených vločiek

lievance z ovsených vločiek

Prajem ti príjemné pečenie a krásny začiatok nového dňa!

 

Ja používam môj obľúbený Manuka med Blend  MGO™ 30+, ktorý má plnú chuť originálneho Manuka medu v kombinácii s prémiovým medom z unikátnych divorastúcich rastlín Nového Zélandu. Viac informácii sa dozvieš na  www.liekymanebavia.sk 

CATEGORY: Raňajky, Recepty

Alžbeta Jánošíková

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook