Ako si pripraviť tie najlepšie domáce kuracie nugetky? Aj recept na cuketové rezance a paradajkové pyré

Vymeň fast food za domáce kuracie nugetky! Budeš sa čudovať, ale príprava je v celku jednoduchá, ani sa nenazdáš a budeš mať na stole výživný a chutný obed či večeru. Ako bonus som pre teba pripravila aj recept na vynikajúce cuketové rezance, ktoré najlepšie chutia s paradajkovým pyré 🙂 .

Počet kusov: 2 porcie

Doba prípravy: 60 min.

Čo budeme potrebovať?

  • 2 cukety
  • 4 paradajky
  • 1 hrsť poľného šalátu
  • 2 lyžice solamylu (na zahustenie)
  • 200 g kuracích pŕs
  • čierne korenie
  • soľ
  • červenú papriku
  • 4 lyžice sezamových semienok
  • 3 lyžice podrvených orechov
  • 20 g strúhaného parmezánu
  • 2 lyžice kvalitného olivového oleja

Ako budeme postupovať?

  1. Cukety si umyjeme a nastrúhame na slíže (môžeme použiť strúhadlo na zemiaky).
  2. Trošku osolíme(pozor radšej menej lebo púšťajú vodu) a okoreníme.
  3. Paradajky umyjeme, nakrájame a premiestnime do mixéra.
  4. Spolu so solamylom mixujeme 1-2 minútky. Vznikne nám krémová konzistencia. Hotovo.
  5. Rúru si predhrejme na 200 stupňov a plech vystelieme papierom na pečenie a pomažeme olivovým olejom.
  6. Kuracie mäso umyjeme, nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme z oboch strán (môžeme pridať aj červené papriku a čili).
  7. Následne kuracie mäso obalíme v zmesi zo sezamu a podrvených orechov.
  8. Takto pripravené mäso premiestnime na plech a pečieme cca 35 minút.
  9. Cuketové rezance podávame s hotovými kuracími kúskami a paradajkovým pyré.

kuracie nugetky

Výživné jedlo plné zdraviu prospešných látok máte za sebou! Dúfam, že si kuracie nugetky vychutnáš v kruhu svojich najbližších alebo priateľov a budeš sa cítiť príjemne nielen tvoje telo, ale aj myseľ. Prajem ti dobrú chuť! 🙂 

CATEGORY: Jedlá po tréningu, Mäsité jedlá, Recepty

Alžbeta Jánošíková

Tipy na zdravé recepty

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook