Ako si pripraviť tie najlepšie bezlepkové lievance? Inšpiruj sa týmto receptom

Ak hľadáš overený recept na lievance, tak tento je určený priamo pre teba! Vyvážený pomer ingrediencii okorenený o štipku lásky, ti zaručí stopercentný výsledok. Jednoducho sa do týchto bezlepkových lievancov zamiluješ. A nemusíš mať žiadne výčitky, pripravované sú zo zdravých a kvalitných surovín. Poďme si teda prezradiť, ako na to!

Počet kusov: cca 10

Doba prípravy: 25 min.

Čo budeme potrebovať?

  • 150 ml mlieka
  • 1 vajce z voľného chovu
  • 75 g bezlepkovej múky (používam Promix Uni)
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • 1 lyžičku vanilkového cukru
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • na špičku čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • na špičku čajovej lyžičky kypriaceho prášku bez fosfátov
  • kvalitné maslo alebo kokosový olej (na opekanie)

Ako budeme postupovať?

  1. Vo väčšej mise zmiešame všetky ingrediencie.
  2. Misu s cestom odložíme do chladničky na 20 až 30 minút.
  3. Na panvicu pridáme lyžičku kvalitného masla alebo oleja a necháme na miernom plameni trošku rozpáliť.
  4. Teraz ideme tvoriť lievance. Pomocou lyžice vytvarujeme lievance, ktorý pozostáva z dvoch lyžíc cesta (1 lievance = 2 lyžice cesta).
  5. Z každej strany opekáme cca 1 minútku.
  6. Hotové lievance odporúčam podávať s lyžicou gréckeho jogurtu, nasekanými orechmi a poliate medom Manuka.

 

bezlepkove lievance

bezlepkove lievance

TIP:

Ak máš pred sebou naozaj náročný deň, dopraj si ich poliate kvalitnou horkou čokoládou. Nielen že ti čokoláda vykúzli úsmev na perách, ale dostane ťa aj do psychickej pohody.

Prajem dobrú chuť! 🙂 

 

 

CATEGORY: Raňajky, Recepty

Alžbeta Jánošíková

Tipy na zdravé a chutné dezerty

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook