Ovocný koláč z kyslého mlieka vhodný aj pre bezlepkáčov. Hotový je za pár minút!

Ovocný koláč z kyslého mlieka – tradičná klasika ktorá nikdy nesklame! Tento ovocný koláč je ideálnou sladkou maškrtou ku poobedňajšej čajíkovej sieste s priateľmi alebo rodinou. Určite poteší aj chuťové poháriky vašich malých ratolestí. Šťavnaté lesné ovocie sa krásne snúbi s nadýchaným cestom a trstinovým cukrom. Čo sa týka prípravy, je úplne jednoduchá a časovo nenáročná. Táto zdravá a rýchlo upečená „rýchlovka“ chutí naozaj fantasticky! Poďme sa teda pustiť do prípravy 🙂 .

Čo budeme potrebovať?

  • 200 ml kyslého mlieka (kefíru)
  • 150 g špaldovej múky hladkej (ak si celitiak, použi bezlepkovú múku typu Promix UNI)
  • 1 balíček prášku do pečiva bez fosfátov
  • 4 vajcia z voľného chovu
  • 120 g trstinového cukru
  • 80 g masla
  • 350 g lesného ovocia (ja som použila mrazené)
  • kvalitné maslo na vymazanie formy
  • strúhaný kokos alebo bezlepkovú múku na vysypanie formy

Ako budeme postupovať?

  1. Do misy vložíme zmäknuté maslo, prisypeme cukor, pridáme žĺtka a prilejme kefír. Poriadne premiešame.
  2. Po lyžiciach primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
  3. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý do cesta zľahka vmiešame.
  4. Vytvoríme nadýchané hladké cesto, ktoré naplníme do vymastenej a vysypanej formy.
  5. Na záver už len pridáme na vrch lesné ovocie.
  6. Pečieme v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 170 stupňov po dobu 45 minút.

Tip: V závere pečenia odporúčam vykonať „skúšku špajdlou“, ktorá nám ukáže, či je koláč už hotový.

 

Prajem ti dobrú chuť! 🙂

CATEGORY: Fitnes dezerty, Recepty

Alžbeta Jánošíková

Ďalšie chutné a zdravé maškrty

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *