Najlepšia bezlepková roláda s tvarohovým krémom a čerstvými jahodami

Jednoduché recepty, ktoré sú pripravené a upečené raz dva, má rada každá gazdiná. A v lete ich ocenia ešte viac, však? 🙂 Práve preto sa chcem s každou šikovnou gazdinou podeliť o tento vynikajúci a najmä rýchly recept. Bezlepková roláda s tvarohovým krémom doplnená o kúsky čerstvých jahôd je jednoducho famózna! Prajem ti príjemné pečenie.

Čo budeme potrebovať?

Na bezlepkové cesto:

  • 6 vajec z voľného chovu
  • 6 lyžíc bezlepkovej múky Promix Uni (ak nie si celiatik, použi špaldovú hladkú múku)
  • 6 lyžíc trstinového cukru
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku bez fosfátov

Na tvarohový krém s jahodami:

  • 250 g hrudkovitého tvarohu
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 6 ks čerstvých jahôd
  • 2 lyžice kvalitného medu Manuka

Ako budeme postupovať?

  1. Ručným mixérom vymiešame žĺtka s trstinovým cukrom do penista.
  2. Za stáleho miešania striedavo pridávame vodu a olej.
  3. Po lyžiciach primiešavame preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom.
  4. Nakoniec zľahka vmiešame sneh zo štyroch bielkov.
  5. Veľký plech vystelieme papierom na pečenie a nalejeme cesto.
  6. Pečieme na 165 stupňov v teplovzdušnej rúre cca 20 – 25 minút.
  7. Keď sa nám roláda upečenie, preklopíme ju na studenú utierku a zrolujeme.
  8. Necháme chvíľu odpočívať a medzi tým si pripravíme krém.
  9. Najprv si vyšľaháme smotanu, potom do nej primiešame tvaroh, med a na malé kocky nasekané jahody.
  10. Roládu natrieme džemom a potom krémom.
  11. Hotovú roládu zrolujeme a dáme do chladničky na 24 hodín.
  12. Odporúčam podávať na druhý deň, ale rovnako dobre bude chutiť aj za dve hodiny odležania v chladničke 😉 .

Tip: Miesto jahôd môžeš použiť aj iné sezónne ovocie, napr. čučoriedky, maliny alebo marhule.

Prajem ti dobrú chuť!  

CATEGORY: Fitnes dezerty, Recepty

Alžbeta Jánošíková

Ďalšie chutné dezerty, do ktorých sa zamiluješ!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook