Tak nadýchaná a mäkká! Dvojfarebná bábovka z bezlepkovej múky, jednoznačne odporúčam vyskúšať!

Bábovka. Kto by ju nemal rád? Ten nadýchaný kúsok piškótového cesta nám vždy vykúzli úsmev na perách. A ešte keď je pripravený v bezlepkovom variante a na zdravší spôsob, tak prečo si ten jeden kúsok nedopriať? 🙂 A čo s ostatnými kúskami bábovky? Zavolajte ku sebe susedy, kamošky či ho zabaľte do krabičky a ponúknite kolegom v práci. Určite si na ňom s vami radi pochutia. Prajem príjemné pečenie.

Čo budeme potrebovať?

  • 5 vajec z voľného chovu
  • 1 dcl mlieka
  • 1 dcl oleja
  • 250 g bezlepkovej múky značky Promix (ak nie si celiatik, použi špaldovú múku hladkú)
  • 200 g trstinového cukru
  • 1 kypriaci prášok bez fosfátov
  • 1 vanilkový cukor v BIO kvalite
  • 2 lyžice kakaa v BIO kvalite
  • maslo na vymastenie formy
  • bezlepková strúhanka na vysypanie formy

Ako budeme postupovať?

  1. Bielka so štipkou soli vyšľaháme do hustej peny.
  2. V ďalšej mise vymiešame žĺtka s vanilkovým a trstinovým cukrom do penista.
  3. Do žĺtkovej zmesi pomaly prilievame mlieko a olej.
  4. Potom po lyžičkách pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
  5. Do ďalšej misy si odlejeme približne polovicu cesta, do ktorého primiešame preosiate kakao.
  6. Na záver do bieleho i kakaového cesta zľahka zapracujeme vyšľahané bielka.
  7. Do vymastenej a vysypanej formy najprv nalejeme kakaové cesto a potom naň nalejeme biele.
  8. Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre na 180 stupňov cca 25 minút.

bezlepková bábovka dvojfarebná

bezlepková bábovka

bezlepková bábovka dvojfarebná

bezlepková bábovka

Prajem ti dobrú chuť! 

CATEGORY: Fitnes dezerty, Recepty

Alžbeta Jánošíková

Ďalšie chutné dezerty, do ktorých sa zamiluješ!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook