Makové palacinky bez lepku s jahodovou omáčkou.

Vyčaruj si krásne ráno a poteš svoje chuťové poháriky. Mám pre teba pripravený skvelý fit recept obohatený o poriadnu dávku vápnika. Makové palacinky bez lepku s jahodovou omáčkou sa stanú jedny z tvojich obľúbených sladkých receptov na zdravé raňajky. U nás doma sú veľmi populárnymi, bude tomu tak aj u vás? Poď ich vyskúšať a napíš recenziu 😉 .

Čas: 20 minút

Porcie: cca 8 – 10 ks

Čo budeme potrebovať?

Na makové palacinky bez lepku:

  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 2 vajcia z voľného chovu
  • 150 g bezlepkovej múky (alebo špaldovej múky)
  • 100 g mletého maku bez cukru
  • štipku soli
  • 1 balíček vanilkového cukru v bio kvalite (voliteľné)
  • 2 lyžice oleja (na vyprážanie)

Na jahodovú omáčku:

  • 2 hrste mrazených jahôd
  • 1 balíček vanilkového cukru v bio kvalite
  • 2 – 3 lyžice vody
  • 1 lyžicu solamylu

Ako budeme postupovať?

V mlieku rozmiešame vajcia s vanilkovým cukrom a štipkou soli. Po lyžiciach pridáme do cesty preosiatú múku zmiešanú s mletým makom. Na panvici necháme rozpáliť olej (odporúčam opekať palacinky na miernom plameni). Potom pridáme jednu žufanku cestu a rovnomerne ho rozlejeme po panvici, necháme opekať z každej strany do zlatista.

Medzitým si môžeme pripraviť jahodovú omáčku. Jahody dáme do hrnca a necháme roztopiť (odporúčam robiť to na strednom plameni). Keď už budú jahody rozmrazené, resp.budú v tekutejšom stave, pridáme vo vode rozmiešaný solamyl a za stáleho  miešania ho postupne prilejeme do omáčky. Omáčka nám tým pádom zhustne. Ešte ju osladíme cukrom alebo medom a môžeme ju podávať spolu s hotovými palacinkami.

Makové palacinky bez lepku s jahodovou omáčkou.

Makové palacinky bez lepku s jahodovou omáčkou.

Prajem ti dobrú chuť a veselý štart do nového dňa!

A čo si uvariť na obed? Vyskúšaj tieto zdravé recepty, ktoré sú overené mojimi čitateľkami: 

Lahodný hráškový krém s cícerom.

Výdatná quinoa so zeleninou – vhodné pre vegetariánov.

Výživné karbotnátky z batatov a lososa. 

Expresné kuracie soté so zeleninou a cícerom.

CATEGORY: Bezmäsité jedlá, Fitnes dezerty, Raňajky, Recepty

Alžbeta Jánošíková

Motivačné články tak trochu inak:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook