Jednoduchá a rýchla bublanina s jahodami bez lepku

Očakávaš neočakávanú návštevu? 🙂 Žiaden stres. Mám pre teba rýchly a jednoduchý recept, vďaka ktorému zachrániš hladné brušká tvojich príbuzných či priateľov. Moja bublanina s jahodami je svieža a nadýchaná. A navyše je vhodná aj pre bezlepkáčov, ale môžeš si ju pripraviť aj zo špaldovej múky. A teraz šup, šup do pečenia, nech sa má tvoja návšteva na čo tešiť.

Prečo jesť jahody?

Keďže je sezóna jahôd v plnom rozpuku, chcela by som sa s tebou podeliť o to, prečo by si si mala jeden balík jahôd vložiť do košíka (v najlepšom prípade si ich natrhať na svojej záhradke). Ponúkam ti zopár faktov, ktoré si možno o jahodách nevedela. Budeš prekvapená, ako sa im tvoje telo poteší 🙂 .

  • zlepšujú symptómy choroby dna a artritídy,
  • majú priaznivý vplyv na reumatizmus,
  • prevenciou pred tvorbou rakovinových buniek,
  • regulujú krvný tlak, podporujú krvný obeh a prečisťujú krv,
  • keďže regulujú telesnú hmotnosť sú vhodné pri diétach,
  • podporujú činnosť obličiek a pečene,
  • pektín priaznivo vplýva na srdcovo-cievny systém,
  • má ochranný účinok na nervové bunky.

Čo budeme potrebovať?

  • 250 g bezlepkovej múky Promix Uni (ak nie si celiatik, použi špaldovú múku hladkú)
  • 180 g trstinového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru v BIO kvalite
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 150 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 2 vajcia z voľného chovu
  • 2 hrste čerstvých jahôd
  • kvalitné maslo
  • strúhaný kokos

Ako budeme postupovať?

  1. Žĺtka s cukrom vymiešame ručným mixérom do penista.
  2. Striedavo do žĺtkovej hmoty prilievame olej a mlieko.
  3. Po lyžiciach budeme primiešavať múky zmiešanú s kypriacim práškom.
  4. Do žĺtkovej hmoty zľahka vmiešame vyšľahané bielka do tuha.
  5. Plech vymastíme maslom a vysypeme kokosom. Cesto doň vylejeme a pridáme na kúsky nakrájané jahody.
  6. Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre na 165 stupňov po dobu 25 minút.
  7. Bublanina je hotová! Ale pozor, ešte pred samotným podávaním, odporúčam, nechať vychladnúť.

Tip: Odporúčam do cesta pridať aj cca 1 lyžičku nastrúhanej kôry z chemicky neošetreného citróna.

Prajem ti dobrú chuť a krásny deň!

CATEGORY: Fitnes dezerty, Recepty

Alžbeta Jánošíková

Ďalšie chutné dezerty, do ktorých sa zamiluješ!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *