Ideálny zdravý obed na leto: Kuracie prsia na hráškových luskoch s jogurtovou omáčkou

Hľadáš výživný a zdravý recept na obed? Jeden taký pre teba mám! Poď si so mnou pripraviť chrumkavé grilované kuracie prsia so sezónnymi hrachovými či fazuľovými strukmi a to všetko podčiarknuť osviežujúcou jogurtovou omáčkou. Za pol hodinky máš tento chutný obed pre dve osoby na stole. Tak neváhaj a poď sa pustiť do prípravy.

Čas prípravy: cca 30 minút

Počet porcií: 2

Čo budeme potrebovať?

Na kuracie prsia:

  • 2 kuracie prsia
  • olivový olej (na opekanie)
  • himalájsku soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie

Na prílohu:

  • 200 g hrachových alebo fazuľkových luskov

Na jogurtovú omáčku:

  • 200 ml bieleho jogurtu v bio kvalite
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 2 lyžice olivového oleja
  • himalájsku soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie

Ako budeme postupovať?

  1. Struky necháme variť vo vode do zmäknutia (cca 15 až 20 minút).
  2. Medzi tým si umyjeme a očistíme kuracinu. Následne ich okorením a osolíme.
  3. Na panvici na grilovanie rozohrejeme olivový olej a položíme kuracie prsia.
  4. Opekáme ich na najvyššom plameni z každej strany cca 4 až 5 minút (musia sa nám poriadne prepiecť a zmäknúť).
  5. Ingrediencie na jogurtovú omáčku zmiešame a vložíme na chvíľu do chladničky.
  6. Kým sa nám grilujú kuracie prsia, struky scedíme a necháme mierne vychladnúť.
  7. Hotovú kuracinu podávame s uvarenými strukmi a jogurtovou omáčkou.

Tip: Ku grilovanému mäsku sa tradične hodí aj bešamelová omáčka, ktorú vrele odporúčam prinajmenšom aspoň vyskúšať 😉 .

kuracie prsia s jogurtovou omáčkou

kuracie prsia s jogurtovou omáčkou

kuracie prsia s jogurtovou omáčkou

Želám ti dobrú chuť!

CATEGORY: Jedlá po tréningu, Mäsité jedlá, Recepty

Alžbeta Jánošíková

Chutné recepty z mäsa:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook