FOTO RECEPT: Dokonalá omeleta s čerstvou zeleninou a domácim chlebíkom

Niet nad väčšiu klasiku ako omeletu! Povieš si, čo sa dá na nej pokaziť? Veď príprava je taká jednoduchá a rýchla. Ak patríš do skupiny žien, ktoré ešte nevedia ako na výbornú omeletu, rada ti týmto receptom pomôžem 🙂 . Lahodná a nadýchaná omeleta sa od teraz stane súčasťou tvojich raňajok. A aby boli ešte výživnejšie, pridaj do nej kopec zeleniny. Ja mám k nej najradšej čerstvo upečený domáci bezlepkový chlieb s tvarohovou nátierkou. Jedna báseň!

Čo budeme potrebovať?

  • 2 vajcia z voľného chovu
  • 1 lyžicu kvalitného masla
  • štipku soli
  • cherry paradajky
  • červenú papriku
  • čerstvé špenátové listy

Ako budeme postupovať?

  1. Na rozpálenej panvici necháme na strednom plameni roztopiť maslo.
  2. Medzitým si vajcia zmiešame v mise metličkou.
  3. Takto pripravené vajcia vylejeme na panvicu a plameň znížime na ten najnižší stupeň (Je to dôležité, aby sa vám omeleta celá prepiekla. Ak by sme robili omeletu na vysoký plameň, prihorela by nám zo spodnej časti.).
  4. Počas toho ako sa nám omeleta pečie, si môžeme na ňu poukladať nakrájanú zeleninu.
  5. Pečieme cca 3 – 4 minúty.
  6. Keď je už zo spodnej časti pekne prepečená, vareškou podoberieme jednu polovicu omelety a preklopíme ju na druhú stranu (viď obrázok).
  7. Môžeme servírovať!

omeleta

omeleta

omeleta so zeleninou

omeleta so zeleninou

omeleta so zeleninou

ako sa robi omeleta

ako sa robi omeleta

recept na omeletu

Tip: Hotová omeleta sa môže servírovať s domácim chlebom a tvarohovou nátierkou. Táto kombinácia ti určite zachutí!

 

Prajem ti dobrú chuť! 🙂 

CATEGORY: Raňajky, Recepty

Alžbeta Jánošíková

Začni ráno s rýchlym a efektívnym cvičením

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook