Fantastické čokoládové rezy s tvarohom a syrom Lučina (bezlepkové)

Chceš napiecť luxusný zákusok na oslavu tvojich priateľov alebo len tak pre členov tvojej rodinky? Mám pre teba skvelý recept na čokoládové rezy, ktoré sú navyše aj bezlepkové!  Keďže je oslava len raz za čas, tento zákusok odporúčam konzumovať striedmo. A keby si si aj náhodou dopriala o jeden kúsok viac, nemusíš si robiť žiadne starosti. Dlhšou prechádzkou alebo intenzívnejším kardio tréningom spáliš všetky kalórie. Poďme sa pustiť do prípravy.

Čo budeme potrebovať? 

Na korpus: 

  • 4 vajcia z voľného chovu
  • 100 g trstinového cukru
  • 130 g bezlepkovej múky typu Promix UNI (ak nie si celiatik, použi špaldovú múku hladkú)
  • 40 g kvalitného holandského kakaa
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 50 g oleja

Na tvarohový krém: 

  • 250 g syru Lučina
  • 500 g mäkkého tvarohu
  • 100 g smotany na šľahanie (33%)
  • 1 vanilkový cukor v bio kvalite
  • voliteľné: med alebo trstinový cukor na osladenie

Na čokoládovú polevu: 

  • 80 g kvalitnej horkej čokolády min.70%
  • 40 ml smotany na šľahanie (33%)

Ako budeme postupovať?

Korpus: 

  1. V hlbokej mise zmiešame vajcia a cukor a šľaháme do hustej peny.
  2. Do zmesi za stáleho miešania postupne pridávame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.
  3. Nakoniec do zmesi vmiešame olej.
  4. Cesto nalejeme do vymazanej a vysypanej formy na pečenie a necháme piecť vo vyhriatej teplovzdušnej rúre na 170 stupňov cca 35 až 40 minút.
  5. Korpus necháme po upečení vychladnúť.

Krém: 

  1. V mise zmiešame syr Lučina, tvaroh, smotanu a vanilkový cukor. Odporúčam šľahať pozvoľna, aby nám vznikol hustý krém.
  2. Na vychladnutý korpus nanesieme vrstvu krému, ktorú rovnomerne rozotrieme po celej ploche.

Poleva: 

  1. Čokoládu so smotanou rozpustíme vo vodnom kúpeli.
  2. Hotovú polevu nalejeme na tvarohový krém a mokrým nožom tvarujeme vzory podľa fantázie.

Hotové čokoládové rezy necháme odpočívať v chladničke celú noc a podávame na druhý deň.

Prajem ti krásne vychutnávanie 🙂 .

CATEGORY: Fitnes dezerty, Recepty

Alžbeta Jánošíková

Ďalšie skvelé maškrty

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *