Čo urobiť z cukety? Priprav si mega dobrý bezlepkový burger!

Zdravé stravovanie a burgery? To nejde dokopy! Ale pokiaľ si pripravíš burger v tvojej kuchynke, z kvalitných ingrediencii a doplníš ho o bielkoviny vo forme mozarely, môžeš si ho bez výčitiek vychutnať. Prajem ti príjemne pečenie 🙂 .

Počet kusov: 4 – 5

Doba prípravy: 10 min. príprava + 25  min. pečenie

Čo budeme potrebovať?

Na burger:

  • 2 hrnčeky bezlepkovej strúhanky
  • 1 veľkú cuketu
  • 2 vajcia z voľného chovu
  • 2 lyžice kvalitného olivového oleja
  • 1 hrsť vňate zo zeléru
  • štipku soli
  • čierne korenie

Na náplň:

  • listový šalát, paradajku, papriku..

Ako budeme postupovať?

  1. Cuketu očistíme, ošúpeme a nastrúhame na hrubo.
  2. V mise zmiešame vajcia, nastrúhanú mozarelu, olivový olej a cuketu.
  3. Postupne pridávame bezlepkovú strúhanku.
  4. Pridáme nadrobno nasekanú zelerovú vňať a koreniny.
  5. Poriadne premiešame. Mala by nám vzniknúť lepivá hmota, ktorá sa bude dobre tvarovať. Pokiaľ tak nie je, pridaj viac strúhanky.
  6. Na plech vystlaný papierom na pečenie pridáme dve veľké lyžice hmoty a rukou vyformujeme do požadovaného tvaru.
  7. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 25 – 30 minút.

burger

TIP:

Odporúčam burger naplniť zeleninou, ja mám najradšej čerstvý listový šalát v kombinácii s paradajkou a šalotkou.

Prajem ti dobrú chuť! 🙂 

CATEGORY: Bezmäsité jedlá, Recepty

Alžbeta Jánošíková

Ďalšie recepty

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook