Čo si pripraviť z ovsených vločiek na raňajky? Vyskúšaj chrumkavý a šťavnatý jablkový crumble s nádychom škorice

Omrzela ťa klasická ovsená kaša a máš chuť na niečo nové? V tom prípade ti vrele odporúčam tento jablkový crumble, ktorého príprava síce trvá o pár minút dlhšie, ale za to efekt je sto percentne zaručený. Jabĺčka ti rozvoňajú kuchyňu a hotový crumble ťa pohladí na duši, uvidíš 😉 . Takto podobne môže vyzerať začiatok perfektného rána, čo povieš?

Čo budeme potrebovať?

  • 1 jablko nakrájané na kocky
  • 40 g ovsených vločiek
  • 60 g bezlepkovej múky značky Promix Uni (ak nie si celiatik, môžeš použiť špaldovú múku hladkú)
  • cca 30 g kvalitného roztopeného masla
  • 1 lyžicu trstinového cukru
  • 1 lyžičku mletej škorice

Ako budeme postupovať?

  • Nakrájané jablká na kocky poukladáme do menšej misky (pre 1 osobu) vyloženú papierom na pečenie.
  • V druhej miske si zmiešame ostatné ingrediencie. Mala by nám vzniknúť hrudkovitá, resp.drobivá konzistencia cesta podobná mrveničke.
  • Túto zmes prstami vtlačíme na jablká.
  • Necháme piecť cca 20 minút vo vyhriatej teplovzdušnej rúre na 165 stupňov.
  • Jablkový crumble podávame hneď po upečení.

jablkové crumble z ovsených vločiek

jablkové crumble z ovsených vločiek

Tip: Šťavnaté kúsky jabĺčok môžeme nahradiť aj iným ovocím (čerešne, slivky, marhule ..).

Prajem ti dobrú chuť a krásne ránko! 

CATEGORY: Raňajky, Recepty

Alžbeta Jánošíková

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook