Tento bielkový chlebík so šťavnatou mrkvou stojí naozaj za upečenie! (bezlepkový recept)

Tento bielkový chlebík sa dá opísať dvoma slovami – nadýchaný a vláčny. K tomu je ešte pripravený z bezlepkovej múky, takže je vhodný aj pre ľudí s bezlepkovou diétou. Obsahuje aj vzácne minerály a vitamíny z mrkvy, ktoré naše telo jednoznačne ocení. A keď do neho pridáš aj tajnú ingredienciu – lásku, tak u svojich známych či rodiny zožneš zaručený úspech 🙂 . Prajem ti krásne pečenie!

Čo budeme potrebovať?

  • 7 bielkov
  • 120 g trstinového cukru
  • 160 g bezlepkovej múky značky Promix Uni (môžeš použiť aj špaldovú hladkú múku)
  • 80 g kvalitného masla
  • 2 menšie nastrúhané mrkvy
  • 1 lyžicu nastrúhanej kôry  z chemicky neošetreného citróna

+ maslo na vymazanie formy na srnčí chrbát

+ bezlepkovú strúhanku alebo strúhaný kokos na vysypanie formy

Ako budeme postupovať?

  • Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
  • Postupne k nemu pridávame trstinový cukor, múku a roztopené maslo.
  • Nakoniec primiešame aj nastrúhanú mrkvu s citrónovou kôrou.
  • Mali by sme dosiahnuť hustejšiu a tuhšiu konzistenciu cesta.
  • Do pripravenej formy na pečenie nalejeme cesto a necháme piecť vo vyhriatej rúre na 165 stupňov v teplovzdušnej rúre cca 25 minút.

Pozn.: Ak doma vlastníte tradičnú rúru (nie teplovzdušnú), odporúčam piecť na 175 – 180 stupňov cca 25 minút.

bielkový chlebík

bielkový chlebík bezlepkový

bielkový chlebík

Tip: Tento bielkový chlebík odporúčam podávať aj na raňajky s lyžicou gréckeho jogurtu. Recept môžeš vylepšiť aj o nasekané oriešky či kúsky horkej čokolády, ktoré zakomponuješ do cesta alebo nimi posypeš jogurtovú vrstvu.

 

Dúfam, že si bielkový chlebík vychutnáš v kruhu tvojich najbližších a inšpiruješ ním aj svoje okolie k príprave zdravších receptov. Prajem ti dobrú chuť! 🙂

CATEGORY: Fitnes dezerty, Raňajky, Recepty

Alžbeta Jánošíková

Podobné recepty

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *